Photo Rating Website
Strona Główna Wyszukaj Al wyspager wypaadki wysiew traw
wysokie płytki krwi u dziecka

aaaaHiehie wiersze erotyczne:)aaaa

Temat: Klopoty zdrowotne dziecka
plamienia pierwsze 1,5 miesiąca  ok 30 dziennie, potem 1, max 2 razy na tydzien, obecnia 1-4 dziennie. Matka na diecie eliminacyjnej, karmienie wyłącznie piersią. Dziecko obciązone alergią w rodzinie. Beata
Źródło: topranking.pl/1849/klopoty,zdrowotne,dziecka.php



Temat: b.duza liczba plytek krwi niepokoic sie?
b.duza liczba plytek krwi niepokoic sie? Pani Moniko zrobilismy dziecku 6,5 mca badanie krwi ,wyszlo 800 t. plytek krwi a norma chyba jest ok 400 t. Dziecko ponad tydzien temu przeszlo trzydniowke. Nie wiem czy to nie oznaka czegos powaznego? lekarka kaze czekac 2 tyg i zrobic znowu badanie.Zastanawiam sie czy nie dzialac szybciej ,sama stwierdzila ze to wysoka liczba.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,570,86658630,86658630,b_duza_liczba_plytek_krwi_niepokoic_sie_.html


Temat: mononukleoza
czy dziecko nie powinno mieć zrobionego USG jamy brzusznej po mononukleozie? Czy normalne jest to, że ma zatkane uszka, słabiej słyszy?Wiem,że takie mogą być powikłania po tej chorobie.Na szczęście synek zaczął jeść, ożywił się i widać że pomału wraca do zdrowia.Czy pani zdaniem możliwy jest powrót dziecka do przedszkola?Dziękuję Pani za poprzednie odpowiedzi.Pozdrawiam serdecznie Mama 5,5 letniego Filipka
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,93299293,93299293,mononukleoza.html


Temat: do Pani dr - czy to cukrzyca?
do Pani dr - czy to cukrzyca? po badaniach córki 2lata i 8mcy okazało sie ,że ma niski poziom cukru we krwi 54mg/dl, mocz ok , morfologia : krwinki białe 12,2 tyś/mm3 czy są w normie? , MCH27,8pg,MCHC32,9g/dl, płytki krwi 416tys/mm3, te wartości mnie niepokoją reszta jest w normie dodam ,że po 2 dniach dziecko dostało gorączki i miało kaszel, lekarka przepisała bactrim więc może stąd tak wysokie płytki krwi? a ten cukier? jestem bardzo zaniepokojona- mała duzo pije, zdarza jej się popuszczać, czasem mówi ,że ja boli noga/reka-choć wcześniej nie uderzyła sie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,102225488,102225488,do_Pani_dr_czy_to_cukrzyca_.html


Temat: morfologia i ciągle kaszel,proszę o pomoc
morfologia i ciągle kaszel,proszę o pomoc Pani dr,proszę bardzo o radę,dziecko miesiąc czasu kaszlało tylko z rana trochę,teraz już trzeci tydzień mokrego kaszlu,niby coraz lepiej ale kaszel jest,z obsłuchu ok,w tym ... żeby go usunąć,wizyta alergologiczna już umówiona,więc moje pytanie skąd ten kaszel? Dziś robiłam morfologię chociaż bierze bactrim więc niewiem czy słusznie,kolejne moje pytanie czy ob jest wysokie? Hematokryt 40,0 Hemoglobina 13,6 % 86 erytrocyty 4320 000 leukocyty 7300 w mm3 MCH 31,4 MCHC 34,0 MCV 92,5 rozmaz podzielone: 53% kwasochłonne 2% limfocyty 44% monocyty 1% płytki krwi 283,000 crp 0,10 mg/dl ob 8/23 dziecko ma skończone 4 latka.proszę bardzo o odpowiedź
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,106985300,106985300,morfologia_i_ciagle_kaszel_prosze_o_pomoc.html


Temat: Lukocytoza, węzły chłonne i niskie IgA
CRP było 12, teraz 2, podwyzszone płytki krwi. Do tego niski poziom zelaza (45), magnzu (1.6),wysokie ASO po paciorkowcu w lipcu (było 830, teraz 450) no i IgA 0.10.Pozostałe paramtry w ... tymi leukocytami, jak dlugo moga byc tak wysokie. Pediatra sugeruje podanie a/biotyku, ale ja juz sama nie wiem - to jakies bledne kolo!!
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,86527198,86527198,Lukocytoza_wezly_chlonne_i_niskie_IgA.html


Temat: Pytanie o ślinę?
kwasochłonne wyszły 0,39 i z tego co widze na wyniku to jest to norma. U nas problemem jest niska hemoglobina i wysoka ilość płytek krwi. jeśli chodzi o to drugie to hematolog mówi że gdzieś jest infekcja a pediatra i laborantki że u dzieci tak może być. I bądź tu człowieku mądry
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,13419,69033696,69033696,Pytanie_o_sline_.html


Temat: symptomy białaczki
płytki krwi chyba 590 - wysokie, rozmaz dzisiaj zrobili ręczny (nie komputerowy), lekarze stwierdzili, ze nie jest niepokojący. Morfologia była powtórzona po 2 dniach, WBC spadło do 17,1, a czytałam, ze u dziecka do 1 roku norma może być do 18,0. CRP wykazało brak stanu zapalnego, jednakże rozmaz wskazywał na infekcję wirusową, która mogła być oporna na antybiotyki i daltego krwinki białe...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,37372,43426052,43426052,symptomy_bialaczki.html


Temat: IMiDZ w Warszawie
wspomnę o sg, to może bardziej się zainteresuje. Na forum sg dowiedziałam się, że do tej pory był bardzo otwarty dla rodziców chorych dzieci. Aha, te białe plamki na plecach, czyli...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,47202,73921515,73921515,IMiDZ_w_Warszawie.html


Temat: za wysokie płytki krwi u 6 tyg. malca
Witaj, Ja z wysokim poziomem płytek krwi walczę u mojej niuni już od około pół roku. Na początku lekarz kazał mi przepajać dziecko bo stwierdził, że krew jest za gęsta. Jednak kiedy przez 3 miesiące nie było poprawy skierował mnie do hematologa. Lekarz hematolog od razu stwierdził , że podwyższony poziom krwi świadczy o jakiejś ukrytej infekcji w organiźmie i zlecił szereg...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,56540198,56540198,za_wysokie_plytki_krwi_u_6_tyg_malca.html


Temat: niskie IgA, wysokie lukocyty i olbrzymie węzły :(
niskie IgA, wysokie lukocyty i olbrzymie węzły :( Od ponad 2 lat moj obecnie 4 latek jest chory. Okresy kiedy bywa zdrowy są sporadyczne. Głównie infekcje g.dróg oddechowych. Niestety zwykle choroby konczyly sie podaniem a/biotyku. Nawet nie jestem w stanie zliczyc ile tego moje dziecko zażyło. W chwili obecnej od ok 2 tyg synek ma podwyzszone WBC (kolejno 9 tys, 19 tys, 18 tys), CRP było 12, teraz 2, podwyzszone płytki krwi. Do tego niski poziom zelaza (45), magnzu (1.6),wysokie ASO po paciorkowcu w lipcu (było 830, teraz 450) no i IgA 0.10.Pozostałe ... Co z tymi leukocytami, jak dlugo moga byc tak wysokie. Pediatra sugeruje podanie a/biotyku, ale ja juz sama nie wiem - to jakies bledne kolo!! Jestem ze Ślaska, moze macie namiary...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,86527533,86527533,niskie_IgA_wysokie_lukocyty_i_olbrzymie_wezly_.html


Temat: wysoka liczba płytek krwi 6 miesieczne mial ktos?
wysoka liczba płytek krwi 6 miesieczne mial ktos? w badaniu krwi w pozycji płytki krwi wyszlo 800 a norma jest do 450 chyba.Dziecko 6 mcy przeszlo tydzien temu trzydniówke. Mial ktos podwyzszona liczbe plytek krwi? lekarz kaze czekac i za 2 tyg powtorzyc badanie , nie wiem czy nie dzialac szybciej
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,572,86658516,86658516,wysoka_liczba_plytek_krwi_6_miesieczne_mial_ktos_.html


Temat: maluszki wrześniowo-październikowe 2002
wyniki jescze ma złe. Mamy nadzieję, że będzie się to zmieniać w ciągu najbliższych godzin, dni. Ma niski poziom płytek krwi (30.000, a norma to 300.000). Lekarze nie chcą mu jednak ... ale to wielkie szczęście mieć zdrowe dziecko... Pozdrawiam Was serdecznie. Aneta.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,573,5089893,5089893,maluszki_wrzesniowo_pazdziernikowe_2002.html


Temat: córka bardzo dużo pije
porannego (mała histeryzuje). Chciałabym oszczędzić córce kolejnych przykrych przeżyć związanych z następnymi wizytami u lekarza (ma "syndrom białego fartucha") + tym bardziej kolejnego pobierania krwi (nie do opisania) dlatego może na podstawie powyższych opisów udało by się Pani Doktor zdiagnozować, czy ta tak duza ilość wypijanej wody (soków nie daję tym bardziej) może być spowodowana objawem cukrzycy (glukoza wysoka ?) czy raczej...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,632,76767545,76767545,corka_bardzo_duzo_pije.html


Temat: Pani Doktor - wyniki krwi
Pani Doktor - wyniki krwi Moja córka (obecnie w wieku 4,5 lat) miała kłopoty z krzepliwością krwi i teraz ma kłopoty z ilością płytek krwi, wszystkie pozostałe wyniki krwi mieszczą się ... przyszedł wynik wykluczający hemofilię wrzesień 2008 - APTT 29,7, PT 14.0, PLT 460 W szpitalu (mieszkamy w UK) zdecydowano, że mała nie wymaga dalszych kontroli. Zrobiliśmy jej badanie krwi w Polsce: ... Dziecko było zdrowe, gdy miała robione te wyniki; nadal jest. W tym samym czasie miała robione też usg brzucha i narządów wew. Stwierdzono, że wszystko ok z wyjątkiem: w nerce lewej ... z nosa - wszystko ok. Usg będziemy niedługo powtarzali. Badania krwi też - czy jeszcze jakieś badania poza morfologią i czasem krzepnięcia powinna mieć zrobione? Na co zwrócić uwagę, jeśli chodzi o wysoką liczbę PLT? Dziękuję za czas i pomoc.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,90492544,90492544,Pani_Doktor_wyniki_krwi.html


Temat: Proszę o interpretację wyników
Dziecko w wieku Twojej córeczki powinno mieć już przewagę granulocytów w rozmazie krwi. Poza tym macie dosyć wysoki wskaźnik płytek krwi (norma jest do 450) a u Was jest 569. Czy...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,80836602,80836602,Prosze_o_interpretacje_wynikow.html


Temat: I co dalej?
sie plytki. Bardzo mnie ucieszyla ta wiadomosc..ale zaraz przyszla refleksja to co odwolaja mi CC?.. Jestem po dwoch .Pierwsze CC10lat temu -zielone wody plodowe+brak wlasciwej akcji porodowej. Drugi 3 lata temu. ... sie ze strachu , nawet se po plakalam ..Boje sie ze znowu przejde przez to samo ..wegetacje na porodowce bo a noz urodzi sama..Dlaczego czesto szpitale sa przyjazne dziecku a matce ... poglebila sie gestoza i 2 dni przed porodem majac bardzo wysokie cisnienie spedzilam noc na porodowce .Do okola chodzil personel i kazdy mowil to a , tylko tyle ciche i wymowne...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,13344,17134622,17134622,I_co_dalej_.html


Temat: zespół Hellp
Mój synek urodził się w 38 tygodniu przez cc oczywiście. U mnie płytki krwi spadały przez całą ciążę, ale lekarz nie zwrócił na to uwagi, bo i tak miałam ich dużo. ... co miał, to żółtaczkę, na szcęscie tylko to. No i urodził się z wagą 2300. Gorzej było ze mną. W czsie cc miałam bardzo wysokie ciśnienie, które utrzymywało mi się jescze ... w życiu nie zdecydowałabym się na następne dziecko". A ja chcę, tylko teraz bardzo się boję. Ponoć można robić badania genetyczne w tym kierunku, ale nic więcej nie wiem. Rodziłam w...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,20515,52192303,52192303,zespol_Hellp.html


Temat: plamy u niemowlaka, błagam o radę, bo zwariuję
Wyniki wątroby poprawiły się, natomiast bardzo niepokojący jest bardzo niski poziom IgA, wciąż wysokie płytki krwi i zachwiany rozmaz krwi. Czy Wasze dzieci również miały złe wyniki badań? Ja do genetyka pójdę.Do Dr Pyrkosza. To podobno człowiek głęboko wierzący, o wysokiej moralności, który swój zawód traktuje jak misję. Jego żona jest pediatrą.Podobno tez zleca badania genetyczne. Byliśmy z córcia na konsultacji u...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,47202,73157683,73157683,plamy_u_niemowlaka_blagam_o_rade_bo_zwariuje.html


Temat: Zuzanka i jej dziwna przypadlosc
następnego dnia powtórzone badanie, bo nie wyszły płytki i wynik był kompletnie różny. Dlatego nie potrafię na ten temat nic powiedzieć. W czwartek pojechaliśmy robić rezonans główki do Rybnika. Po tym ... do mięśnia., a skonana i spłakana Zuzia nadal nie spała. Chciały kłuć dalej , ale juz nie pozwoliłam. Są przecież jakieś granice wytrzymałości takiego dzieciątka. Próbowały jej zrobić rezonans jak była ... ani do nf1, ale oczywiście wykluczyć nie może. Wspominał, ze sa choroby z plamkami, które mają też związek z metabolizmem, właśnie wysokim wapniem i zmianami hormonalnymi. Obiecał szukać, a tymcasem my ... będzie taka potrzeba to on załatwi rezonans i inne badania przez oddział neurologiczny w Górnośląskim Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach. Badania musi też koniecznie zrobić mój mąż. Nie pamiętam czy wspominałam,...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,47202,74640900,74640900,Zuzanka_i_jej_dziwna_przypadlosc.html


Temat: Poziom zelaza/hemoglobiny - 7.3. Za niski??
Jak z pewnościa wiesz krew to taka zawiesina róznych komórek, które maja rózn funckcej. Najwazniejsze z nich to eytrocyty (tzw krwinki czerwone), leukocyty (krwinki białe) i płytki krwi. Krwinki białe to ... się czerwone, bo sa czwerwone i to one nadaja krwi kolor. A ich kolor bierze się z hemoglobiny. Hemoglobina jest rodzajem białak, które ma wysoka zawartośc żelaza. Żelazo łatwo sie utlenia, ... już mniej "miękko". To jest wiedza z zakresu szkoły podstawowej. Pieknie pokazano to na filmie "Było sobie zycie", które chyba każde dziecko w Europie widziało... W liceum juz były reakcje chemiczne ... dla ciężarnych, jak we dwoje, e-dziecko itp. Co wyście ludzie wyprawiali w szkołach, ze nie wiecie rzeczy tak podstawowych???
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,84842851,84842851,Poziom_zelaza_hemoglobiny_7_3_Za_niski_.html


Temat: niepokojące wyniki morfologii
Pewnie żelazo niskie albo leukocyty wysokie??? Przy niskim żelazie jest normalne to, że organizm sobie produkuje płytki, zeby wyrównać gęstośc krwi .... Moje dzieci tez stale maja podwyższony poziom płytek
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,105944934,105944934,niepokojace_wyniki_morfologii.html


Temat: Do zwolenników i przeciwników antybiotyków
... Co gorsza zaczął się cały trząś. Jeszcze na pogotowiu lekarz niczego nie stwierdził, a poranne badania krwi były przerażające. Bardzo wysoki czynnik CRP i niski poziom płytek wskazywały wyraźnie na działanie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,572,98713554,98713554,Do_zwolennikow_i_przeciwnikow_antybiotykow.html


Temat: zelazo
z drugiej, troszke przygnebia mnie fakt, ze jestesmy w punkcie zero, czyli nadal nie wiemy, czemu naasze dziecko od 3 lat walczy z kaszlem :( pzdr skrzato a to calosc z ... 4 Biochemia zelazo     177 ug/dL     N:[28-93] Bialka IgE calkowite     32,6 ng/mL     N:[0-216] Serologia CRP il.     0,47mg/L     N:[0-5] Morfologia krwi ...    80,8fL    N::[76-90] MCH    27,5pg    N:[25-31] MCHC    34g/dL    N:[32-35] RDW-SD    35,1fL    N:[37-54] Plytki krwi PLT-plytki krwi    264tys/uL    N:[250-500] PDW    11,7fL  ...
Źródło: topranking.pl/1850/zelazo.php


Temat: Anemia??? u niemowlaka:( Proszę o odpowiedź
to może być??? Jakie badania powinnam wykonać?? Czy zgłosić się do szpitala i zapytać się co zrobili mojemu dziecku?? Jestem załamana i nie wiem co robić?? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,88466928,88466928,Anemia_u_niemowlaka_Prosze_o_odpowiedz.html


Temat: Cholestaza - piszę w imieniu żony
... na podstawie tych badań które robiłam.Dodatkowo lekarz kazał zbadać płytki krwi i kontrolować ciśnienie-dla wykluczenia zespołu Hellp-na szczęście płytki są w normie , ciśnienie też. Przepraszam za tak obszerny post.Pozdrawiam.Mia
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,20515,38756340,38756340,Cholestaza_pisze_w_imieniu_zony.html



Hiehie wiersze erotyczne:)

Designed By Royalty-Free.Org